Hittarecept.se

Matbloggstoppen

söndag 23 juni 2013

Kalventrecote med portobello, potatis, tomat, grönpepparsallad och soltorkad tomatkräm.



Tid 30 minuter

180g kalventrecote
100g 5 st kvartade nypotatisar
30g skivad rödlök
100g 1st tärnad portobello
100g 1 st tärnad tomat
10g 1st hackade soltorkade tomater
1st hackad vitlöksklyfta
Nypa timjan
5st krossad grönpeppar
6st kapris
Handfull gräslök
Örtsalt


Soltorkad tomatkräm.

50g kesella 1 %
10g 1st hackad soltorkad tomat.
1/2 krossad vitlöksklyfta
Nypa stevia
Örtsalt


Sätt igång ugnen på 180C grill.

Lägg potatis, portobello, lök, hackad soltorkad tomat, vitlök, krossad grönpeppar och timjan i en stekpanna, placera den i ugnen i 15 minuter. Ta ut, tillsätt tomat och kapris, placera i ugnen igen i 10 minuter. Avsluta med gräslök och örtsalt.

Blanda soltorkad tomatkrämen.

Grilla köttbiten i en grillpanna i ca 8 minuter. Låt vila i 2 minuter, krydda med örtsalt.





Kalorier 420
Protein 51,1
Kolhydrater 28,2
Fett 9,8


Kyckling med sötpotatis, portobello sallad och vitlökskräm.



Älskar att använda portobello svamp för att den är så matig och lätt använda. Tänka på att desto mindre bitar ni tärnar sötpotatisen så minskar ni tillagningstiden.

Ser ofta hur många tillagar kyckling tills den blir torr som trä bara för att dom är rädda för att bli sjuka. Men en kyckling ska tillagas tills den är fortfarande saftig i mitten, nu menar jag inte mörk rosa utan ljus rosa/vit, det ska komma ut en klar vätska när man gör ett snitt i kyckling då är den färdig och det brukar ta 15-20 minuter och inte 30-35 minuter.

Det många glömmer är att många av näringsämnena försvinner när när råvaror bli överkokta.
Det är detsamma med grönsaker, helst ska dom tillagas under 42 grader men det är inte alltid det går att tillämpa utan då gäller det att tänka på att grönsaker ska tillagas så kallat ”all dente” med lite tuggmotstånd kvar. Tänk på det nästa gång ni kokar grönsaker och häller ut vattnet där alla näringsämnen nu finns.

Tid 25 minuter

200g kyckling
150g tärnad sötpotatis
100g tärnad portobello
20g hackad lök
1st hackad vitlöksklyfta
20g mixsallad
5g kokosfett
1/2 matsked persilja
1/2 matsked gräslök
Malen svartpeppar
Örtsalt


Vitlökskräm.

50g kesella 1 %
1 liten krossad vitlök
Nypa stevia
Hackad gräslök
Örtsalt

Sätt igång ugnen på 180C.

Lägg sötpotatis, portobello, lök, vitlök, kokosfett i en stekpanna, placera den i ugnen i 15 minuter. När sötpotatisen är färdig, tillsätt persilja, gräslök, malen svartpeppar och örtsalt, till sist blanda i mixsalladen.

Stek kyckling i en stekpanna i ca 18 minuter.

Blanda vitlökskrämen.




För hela.
Kalorier 459,4
Protein 54,4
Kolhydrater 32,6
Fett 13,9

Delat på två portioner.
Kalorier 229,7
Protein 27,2
Kolhydrater 16,3
Fett 7





lördag 22 juni 2013

Kalv entrecote med rostad potatis, paprika, sparrissallad med vitlöks, svartpepparkräm.



Bulltofta kött i malmö har det bästa köttet, det går inte bli besviken efter ett besök hos dom.

Tid 30 minuter. 

180g kalv entrecote
150g delad nypotatis
80g grovt tärnad rödpaprika
80g 4st grovt tärnad sparris
20g 1st skivad challotenlök
1/3 hackad chili
1st hacvitlökkad vitlöksklyfta
Liten handfull gräslök
Ärtskott (om ni vill)
5g 1 matskeda olivolja
Örtsalt
Svartpeppar


Vitlöks svartpepparkräm.
50g kesella
1 liten krossad vitlök
1 matsked hackad gräslök
1/4 tsked svartpeppar
Nypa stevia


Sätt igång ugnen på 180C grill.
Lägg potatis, rödpaprika, lök, chili, vitlök och olivolja i en stekpanna, placera den i ugnen i 15 minuter. Tillsätt sparris, sätt tillbaka i ugnen igen i 10 minuter. Avsluta med gräslök, ärtskott, örtsalt och svartpeppar.

Blanda vitlöks, svartpepparkrämen.

När det är 10 minuter kvar, grilla köttbiten på en grillpanna i ca 8 minuter, låt vila krydda med örtsalt.

Servera.





För hela.
Kalorier 458,4
Protein 50,7
Kolhydrater 33,3
Fett 12,5

Delat på två portioner.
Kalorier 229,2
Protein 25,4
Kolhydrater 16,7
Fett 6,3


tisdag 18 juni 2013

Jordgubb, balsamic protein kompott med hasselnötter.




Snabbt enkelt och gott, den är till två portioner med varför dela när du kan ha hela för dig själv.

Tid 5 min plus 1h.
150g jordgubbar
1 matsked balsamicvinäger
1/2 tesked stevia
20g finhackade hasselnötter


Lägg halva mängden jordgubbarna med protein, guarkärnmjöl, stevia och balsamic vinäger i en kopp, använd en stavmixer till en jämn smet. Tärna resten av jordgubbarna, blanda i dem i smeten.
Lägg hälften av hasselnötterna i botten av ett glas, fyll med kompotten, toppa med resten av hasselnötterna.
Ställ i kylen i ca 1 timme. 



För hela.
Kalorier 354,6
Protein 33,4
Kolhydrater 18,2
Fett 15,9

Delat på två portioner.
Kalorier 177,3
Protein 16,7
Kolhydrater 9,1
Fett 8


Pepparbiff, potatiskaka, grillad sparris och babymorötter med vitlökskräm.



 Tid 40 minuter.

200g innanlår rullad i grovkornig svartpeppar
100g potatis skivad med osthyvel
50g 3st halverad sparris
6st 50g babymorötter eller skivad morot
0.3 dl milda mini mat
0,3dl vatten
10g riven matlagningsost 11%
1/2 hackad vitlöksklyfta
Örtsalt

Vitlökskräm
50g kesella
1/2 krossad vitlöksklyfta
Hackad gräslök
Nypa stevia
Örtsalt

Sätt igång ugnen på 225C.
Lått köttet stå i rumstemperatur.

Spreja en ugnssäker porslinsform (ramekin), lägg potatisen i lager över varandra, krydda med örtsalt och hackad vitlök i lagern, häll över milda mini mat, ost och vatten. Placera i ugnen i 30 minuter.

Blanda vitlökskrämen.

Grilla sparrisen och morötterna i ca 5 minuter på en grillpanna. Lägg dem åt sidan.

När det är ca 10 minuter kvar av potatisen lägg på köttet på grillpannan i ca 8 minuter, krydda med örtsalt, låt dem vila i ca 2 minuter, värm upp grönsakerna på grillpanna.

Vänd potatiskakan upp och ner på tallriken och låt den trilla ner, det kan sitta kvar potatis i botten med det avlägsnar ni lätt med en kniv. Servera med kött, grönsaker och vitlökskräm.





Kalorier 434,5
Protein 57,2
Kolhydrater 26,3
Fett 10,3



lördag 15 juni 2013

Portobellosvamp och äggröra med kalkonbacon.


Det enkla frukostmålet.

Tid 10minuter

165g 3st ägg
100g 1 paket tärnad kalkonbacon
80g 1 liten tärnad portobellosvamp
20g hackad lök
1st hackad vitlöksklyfta
5g kokosfett
Malen svartpeppar
1 matsked hackad persilja


Värm en stekpanna med kokosfett, stek lök, portobello och vitlök i ca 2 minuter, tillsätt kalkonbacon, stek allt i ca 2-3 minuter. Stäng av värmen på plattan, tillsätt äggen, rör om tills äggröran är färdig, avsluta med malen svartpeppar och persilja.



För hela.
Kalorier 484
Protein 39,4
Kolhydrater 5,2
Fett 25,8

Delat på två portioner.
Kalorier 242
Protein 19,7
Kolhydrater 2,6
Fett 12,9


fredag 14 juni 2013

Kalventrecote grillad, sötpotatispure med rostadvitlök i sommarprimörer med vitbalsamic.

Fick en otroligt fin kalventrecote av Bulltofta kött idag sen sa dessa fina baby morötter hej till mig när jag besökte Citygrönt och fick lust till en liten primörsallad sen blev det som det blev.

Tid 25 minuter

170g kalventrecote
120g tärnad sötpotatis
50g 3st sparris
30g 4st baby morötter eller vanlig skivad morot
30g st kvartade rädisor
30g skivad challotenlök
Handfull gräslök
1 vitök, halva skivad tunt andra halvan hackad.
30g kesella
5g laktosfri smör
1 matsked vitbalsamic vinäger
1/3 tesked stevia
Svartpeppar
Örtsalt
Citron
3dl vatten


Sätt igång ugnen på 150C.            

Värm en grillpanna. Låt köttbiten ligga ute i rumstemperatur.

Lägg sötpotatis och hackad vitlök i en gryta med 2,5dl vatten. Koka på medelvärme till nästan allt vatten har kokat bort. Ca 10 minuter.
Använd en handvisp till att vispa till potatisen till en jämn pure, blanda i kesella, 1/2 vatten, krydda med stevia, svartpeppar och örtsalt. Låt stå på eftervärmen.

Grilla köttbiten i ca 8 minuter, avsluta med att klämma citronsaft och krydda med örtsalt. Låt vila i 1-2 minuter

När köttbiten är på, värm en stekpanna med smör, stek den skivade vitlöken och sparrisen i ca 2 minuter, lägg i resten av primörerna, häll på vitbalsamic vinäger, placera i ugnen i 4 minuter. Avsluta med örtsalt och gräslök.

Servera med sötpotatis, kalv och primörer.





Kalorier 444,2
Protein 43,4
Kolhydrater 39,4

Fett 12,2

torsdag 13 juni 2013

Rostad cocktailtomatkräm, kyckling, sparris och shirataki fettuccine toppad med parmesan.

Enkelt och gott som passar när som helst. Den räcker både till en person för oss lite större eller till två portioner för er damer.


Tid 25 minuter.

200g tärnad kyckling
150g 8st cocktailtomater                       
30g hackad lök
2st hackade vitlöksklyftor
100g skivad sparris
0,3dl milda mini mat
10g kokosfett
10g riven parmesan
1/3 tesked paprikapulver
1 tesked persilja
Örtsalt

Sätt igång ugnen  på 180C.

Lägg lök, vitlök hela cocktailtomater och kokosfett i en stekpanna, placera i ugnen i 10 minuter. Ta ut, tillsätt kyckling, paprikapulver, milda mini mat, placera i ugnen i 5 minuter.
Ta ut, tillsätt sparris, placera i ugnen igen i 5 minuter.
Ta ut, avsluta med persilja, örtsalt och toppa med parmesan.





För hela.
Kalorier 464,9
Protein 52,1
Kolhydrater 12,4
Fett 21,6


Delat på två portioner
Kalorier 232,5
Protein 26,1
Kolhydrater 6,2
Fett 10,8



onsdag 12 juni 2013

Wallenbergare, blomkålsmos, smörstekta morötter, ärter och rårrårda lingon.

Har lekt om klassikerna wallenbergaren till en nyttigare version utan all smör på tallriken och sockret i dem rårrårda lingonen.


Till 2 personer

Tid 20 Minuter

Wallenbergare.

360g kalvfärs
1st 20g äggula
20g mandelmjöl (raw food shop)
1/2 tesked vitlökspulver
Malen svartpeppar
1/3 tesked örtsalt


Blomkålsmos

300g riven blomkål                                  
3dl vatten
5g laktosfri smör
Riven muskot
Örtsalt
Guarkänmjöl vid behov

Rårrörda lingon

80g frusna lingon
1 tesked stevia        

Smörstekta grönsaker

80g tärnade morötter
80g gröna ärter
20g laktosfri smör
Örtsalt


Värm upp ugnen på 180C.

Bland lingonen med stevia, låt stå.

Blanda allt till wallenbergaren, forma två stycken biffar 180g per styck. Stek dem i en stekpanna ca 1 minut på varde sida, place i ugnen i ca 10 minuter. Ta ut och vila i 1-2 minuter.

När biffarna är på stekpannan, koka blomkålen i vatten med lock på i ca 5 minuter. Ta av locket, koka i ca 5-8 minuter tills mindre än halva vätskan är kvar, lägg i allt i en blender till en jämn pure, tillsätt smör och kryddor. Om det känns för löst, tillsätt 1/2 tesked guarkänmjöl och kör igång blendern igen tills önskad konstistens.

Stek morötterna i ca 1-2 minuter i smör, avsluta med att tillsätta ärterna och örtsalt.
Servera allt.




Per person
Kalorier 506,3
Protein 46,7
Kolhydrater 17,1
Fett 26,2