Hittarecept.se

Matbloggstoppen

söndag 13 oktober 2013

Svartvitlöks rostad kyckling, potatis, blomkål, sparrissallad med thai basilika och körvel. Bacon rullade Enokisvamp med chévrekräm.

Är som sagt helt såld på svartvitlök, det är en helt vanlig vitlök som är fermenterad och därmed har den förändrats i både smak och utseende. Den har en fyllig och söt smak med en liten underton av vitlök som lyfter din matlagning till nya höjder. Jag har till och med gjort en äpplepaj med svartvitlök och hur underligt det än låter så blev den helt otroligt god, men mer om det en annan gång.

160g tärnad kyckling
50g 1 tärnad potatis
100g hackad blomkål
30g skivad rödlök
40g tärnad sparris
1st svartvitlök eller vanlig
4 blad thai basilika eller vanlig
Körvel
50g Enokisvamp (ni kan utelämna den)
60g bacon
5g kokosfett
Svartpeppar
Örtsalt


Chévrekräm
10g chévre
30g kvarg
Nypa vitlökspulver
Persilja
Örtsalt

Sätt igång ugnen på 200C grill.

Lägg kyckling, potatis, blomkål, svartvitlök, thai basilika, svartpeppar och örtsalt (samt bacon om ni inte har Enoki) i en stekpanna. Placera den i ugnen i ca 15 minuter. Blanda i sparrisen när det är ett par minuter kvar.

Blanda chévrekrämen

När det är 5 minuter kvar. Lägg den bacon lindade Enokin i en kall stekpanna, sätt igång värmen, stek rullarna till dem har fått fin färg.

Servera med körvel.




Kalorier 453,1
Protein 57,3
Kolhydrater 17,4

Fett 15,8

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar