Hittarecept.se

Matbloggstoppen

söndag 20 oktober 2013

Lowcarb carbonnara på kalkonbacon, shirataki fettuccine, vitsparris, svartvitlök, parmesan och äggula.


Lekte om klassikern carbonnara en aning, var så klart tvungen att tillsätta lite extra grönsaker, min favorit svartvitlök och göra den lowcarb bra för att det var en sån dag.


Tid 15 minuter.

100g 1 paket kalkonbacon
50g vitsparris
30g hackad lök
1st svartvitlök (går lika bra med vanlig)
1/2 dl matlagningsgrädde laktosfri 15%
15g riven parmesan
1st äggula
10g smör
Malen svartpeppar
Örtsalt


Värm en stekpanna med smör, stek lök, svartvitlök, bacon i ca 8 minuter. Tillsätt grädde, låt det koka ner till ca hälften. Krydda med svartpeppar och örtsalt.
Under tiden, skölj shiratakin i varmt vatten i ett par minuter.
Tillsätt shiratakin i stekpannan, värm upp allt, krydda lite till, shiratakin tar mycket smak.
Avsluta med parmesan och toppa med äggulan.





Kalorier 487
Protein 36,6
Kolhydrater 5,9

Fett 34,7

1 kommentar: