Hittarecept.se

Matbloggstoppen

söndag 15 september 2013

T-bone stek masserad med svartvitlök, vittryffelolja rostad potatis med stekt grönkål och paprika i svartvitlök, örtkräm.



Sydfisk´s T-bone´s är så otroligt goda att det vattnas i munnen av bara tanken. Det är verkligen synda sunt kvällsmys målet. Svart vitlök går att finna på många ställen nu men är fortfarande lite dyr så ny behöver inte använda den, det går lika bra med vanlig vitlök. Men, det ger en helt annan dimension på rätten.  
Det är lite svårt att räkna ut energimängden på en T-bone som har ett stort ben som tar så stor del men har räknat på ett ungefär vad att en 400 grams stek kan ha ca 250 gram kött.

Tid 25 minuter

200-400 T-bone
150g 2 -3 potatis klyftade
100g strimlad grönkål
40g 1/2 skivad paprika
30g skivad lök
2st svarta vitlöksklyftor (vanlig går lika bra)
10g stor matsked vittryffelolja
5g smör
Malen svartpeppar
Örtsalt

Örtkärm
50g kvarg
1 tesked persilja
1 tesked oregano
1 tesked citronjuice
Nypa grillkrydda

Sät igång ugnen på 200C grill.
Låt T-bonen stå ute i rumstemperatur minst 30 minuter. Massera in en svartvitlöksklyfta på båda sidorna.
Blanda örtkrämen.

Lägg potatisen i en stekpanna med hälften av tryffeloljan, örtsalt och svartpeppar i ugnen i ca 20 minuter.
När det är ca 10 minuter kvar, grilla T-bone steken på en grillpanna i ca 8-10 minuter med ca 2 minuter mellan varje vändning. Låt vila i ca 2 minuter, krydda med svartpeppar och örtsalt.

När det är ca 5 minuter kvar, stek grönkål, lök och svartvitlök i en varm stekpanna med tryffelolja och smör i ca 4 minuter, tillsätt paprika tills sist, krydda med svartpeppar och örtsalt.
Servera.





Med 400g T-bone
Kalorier 655,3
Protein 67,6
Kolhydrater 35,6
Fett 25,3

Med 200g T-bone
Kalorier 501,6
Protein 40,4
Kolhydrater 35,6
Fett 20,6






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar