Hittarecept.se

Matbloggstoppen

söndag 8 september 2013

Kycklinglever stekt i svartvitlök, blomkåls, spenatsallad toppad med parmesan och ugnsrostad tomat.

Kycklinglever är ingen favorit, kommer ihåg hur jag avskydde den som liten och bara tanken av hur hemsk den var hänger kvar än idag men som vanligt måste jag alltid prova på allt minst en gång till. Och när den följde med mig hem från affären så kunde jag inte låta bli att leka ihop en god och mättande lunch.
Ni kan använda vanlig vitlök om ni vill.


Tid 20 minuter

150g kycklinglever  
100g riven blomkål
150g 1/2 bifftomat
40g hackad lök
50g spenat
1st svartvitlöksklyfta
5g kokosfett
Svartpeppar
Örtsalt

Sätt igång ugnen på 200C grill.
Krydda tomaten med örtsalt och svartpeppar, placera den i ugnen i ca 15 minuter.

Stek lök och vitlök hårt i kokosfett i ca 3 minuter, tills det nästan är bränd lök. Tillsätt kycklinglever och blomkål, sänk värmen till medel, stek i ca 5 minuter, krydda med svartpeppar och örtsalt. Blanda i spenat till sist. Toppa med riven parmesan. Servera med tomaten.




Kalorier 388,4
Protein 37,5
Kolhydrater 13,8
Fett 19,5


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar