Hittarecept.se

Matbloggstoppen

måndag 16 september 2013

Black angus, entrecote, grillad tomat, rödlök och endives toppad med parmesan, rostad potatis och Chipotlekräm.


Ska ni verkligen festa till det så ska ni skaffa hem Black Angus entrecote. Älskar ni kött kommer ni inte ångra er när ni sätter en tugga i denna. Fick några fina bitar av Bulltofta kött och gjorde som jag brukar göra, jag lät den ligga kvar i kylen ett antal dagar extra. Vill ni har en ännu saftigare bit så låt den ligga kvar i kylen tills den börjar lukta lite unket. Ja jag menar allvar, jag menar att ni ska låta den bli gammal och nästa blå. Desto längre den ligger desto mörare blir den. Nu ska ni inte låta den ligga i en månad till den nästan kylen lyfter av själva stanken utan en till två veckor extra. Vanligt kött mår bara bra av att gå lite över så länge det inte är malet kött.

Tid 25 minuter.

200g entrecote
150g kvartad potatis
100g 1/2 bifftomat
100g halverad endiver
30g tjockt skivad rödlök
Timjan
1st svartvitlöks klyfta (det går lika bra utan)
20g riven parmesan
10g smör
Svartpeppar
Örtsalt

Chipoltekräm
50g kvarg
Ca 1/2 tesked Chipoltpure
1 tesked citronjuice

Massera in svartvitlöken i köttet. Låt det stå i rumstemperatur.

Sätt igång ugnen på 200C grill.
Placera potatisen med smör, svartpeppar och örtsalt i ugnen i 20 minuter.

Blanda chipoltekrämen.

Grilla tomat, endive och lök på en grillpanna i ca 10 minuter. Lägg dom åt sidan.
Grilla köttet i ca 8-10 minuter, låt den vila i ca 2 minuter, krydda med svartpeppar och örtsalt.
När det är ca 5 minuter kvar, lägg den riven parmesanen ovanpå tomat och endive, ta ut potatisen, knuffa dem åt sidan, lägg grönsakerna bredvid, placera i ugnen igen.

Servera.





För hela.
Kalorier 689,5
Protein 59,3
Kolhydrater 33,4
Fett 34

Delat på två portioner.
Kalorier 344,8
Protein 29,7
Kolhydrater 16,7
Fett 17



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar