Brukar inte vilja blanda grönsaker och frukt men ibland
finns det undantag till regeln.
Den marinerade kycklingen från Sydfisk är så otroligt saftig
och god, den passar perfekt med salladen. Ni kan använda vanlig grillad kyckling.
Tid sallad 5 minuter, allt 20 minuter.
100g tärnad vattenmelon
100g 1st tärnad tomat
30g skivad rödlök
40g 3st tunt skivad sparris
40g alfalfagroddar
40g spenat
30g fetaost 10%
30g fetaost 10%
1 lillfinger stor riven ingefära
10g 1 matsked äppelcidervinäger
10g 1 stor matsked olivolja
Malen svartpeppar
Örtsalt
150g grillad kyckling
Tänd ugnen på 200g grill.
Grilla kycklingen i ca 15 minuter.
Blanda resten förutom spenaten, låt det ligga och dra sig.
När kycklingen är färdig, tärna eller riv ner den i salladen, blanda i spenaten
innan servering.
Vill ni inte ha kyckling, hoppar ni över den, salladen
passar till det mesta eller ensam.
Utan kyckling
Kalorier 232,9
Protein 10,3
Kolhydrater 15,2
Fett 13,8
Med kyckling
Kalorier 525,7
Protein 47
Kolhydrater 15,2
Fett 30
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar