Hittarecept.se

Matbloggstoppen

fredag 10 maj 2013

Rabarbertarte med stevia krust. LCHF



Måste erkänn att jag inte är så förtjust i rabarber men nu när dem börjar titta fram så måste jag bara leka med dem.


Pajdeg.
1dl 20g pofiber
1 matsked fiberhusk
100g kesella 1 %
20g smält smör
2 teskedar stevia
1/3 tesked örtsalt
1/3 tesked bakpulver
1/2 dl vatten

Blanda allt ordentligt, dela upp i två lika stora bitar, ca 115g var, speja en form ca 12cm diameter med oljespray, pressa ut degen jämnt över hela upp över kanterna. Ställ in den i kylen i 30 minuter.

Sätt igång ugnen på 180C.
Placera i ugnen i ca 10 minuter, ta ut och låt svalna.


För hela pajdegen.
Kalorier 522,5
Protein 23,2
Kolhydrater 8,4
Fett 43,8

Per styck.
Kalorier 261,3
Protein 11,6
Kolhydrater 4,2
Fett 21,9
                           

Fyllningen till 2 stycken.
100g kesella 1 %
1/3 tesked vanilj pulver
6 teskedar stevia
150g skivad rabarber

Blanda hälften av stevia och vanilj med kesella. Bred ut den över bägge pajerna. Blanda resten av stevia och vanilj med rabarber i en skål, dela upp det över kesellan. Placera i ugnen på 180C i 15 minuter.



Per rabarbertarte.
Kalorier 308,6
Protein 18,4
Kolhydrater 7,4
Fett 22,5
  


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar