Hittarecept.se

Matbloggstoppen

lördag 25 maj 2013

Pepparbiff blomkålsmos, parmesantoppad sparris och brunsås.

Låg kolhydratversionen av lördagsmys.   

Tid 20 minuter.
180g innanlår av nöt rullad i svartpeppar
200g hackad blomkål
80g sparris
5g riven parmesan
5g kokosfett
5g smör
1/2 dl Milda minimat 7 %
1/2 dl vatten
2,5 vatten
Vitlökspulver
Örtsalt

Koka blomkålen i 2,5dl vatten i en gryta med en sil med sparris över grytan i ca 5 minuter. Lägg sparrisen åt sidan, låt blomkålen koka tills nästan all vätska är borta. Använd en stavmixer till att göra en jämn pure, blanda i smör, vitlökspulver och örtsalt.

Värm en stekpanna med kokosfett, stek köttbiten i ca 6-8 minuter beroende på tjocklek. Lägg köttbiten åtsidan på en tallrik, stäng av värmen och häll i 1/2 dl vatten i stekpanna, skrapa av botten, lått vattnet ånga bort till hälften, häll i mini mat, låt det bli varmt, krydda med örtsalt. Häll i vätskan som rinner av från köttet i såsen.

När allt är klart värm upp sparrisen snabbt i ugnen.  Servera med parmesan på toppen av sparrisen.
Kalorier 420,1
Protein 48
Kolhydrater 11,1
Fett 19,1

Delat på två portioner.
Kalorier 210,1
Protein 24
Kolhydrater 5,6
Fett 9,6
2 kommentarer:

  1. Ser jättegott ut! Skulle du kunna ge ett tips på bra, enkel och god mat som är vegansk? Min fru är vegan och jag är den som lagar maten hemma och börjar bli trött på linser!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack :) Jag har tyvärr inte så många veganska recept men kolla igenom mina vegetariska för att se om det finns något som passar er. Ekko gourmet har flera olika vegetariska biffar som finns på alla ica och coop, det kanska kan vara något.

      Radera