Hittarecept.se

Matbloggstoppen

fredag 10 maj 2013

Köttfärspaj. Protein/LCHF


Köttfärspaj som är så gott.


Pajdeg.
1dl 20g pofiber
1 matsked fiberhusk
100g kesella 1 %
20g smält smör
2 teskedar stevia
1/3 tesked örtsalt
1/3 tesked bakpulver
1/2 dl vatten

Blanda allt ordentligt, dela upp i två lika stora bitar, ca 115g var, speja en form ca 12cm diameter med oljespray, pressa ut degen jämnt över hela upp över kanterna. Ställ in den i kylen i 30 minuter.

Sätt igång ugnen på 180C.
Placera i ugnen i ca 10 minuter, ta ut och låt svalna.


För hela pajdegen.
Kalorier 522,5
Protein 23,2
Kolhydrater 8,4
Fett 43,8

Per styck.
Kalorier 261,3
Protein 11,6
Kolhydrater 4,2
Fett 21,9
                           

Fyllningen till 2 stycken.

300g nötfärs
40g hackad lök
1st hackad vitlöksklyfta
20g 1matsked tomatpuré
50g riven matlagningsost 9 %
1/2 tesked paprikapulver
1 mastked persilja
Örtsalt

Fräs nötfärs, lök, vitlök, tomatpuré i ca 5 minuter, ta stekpannan från värmen, tillsätt hälften av den riva osten, persilja och örtsalt.
Fördela i två pajformer, med resten av osten på toppen. placera i ugnen på 180C i 10 minuter.




Per köttfärspaj.
Kalorier 550,1
Protein 50,1
Kolhydrater 6,1
Fett 35,9




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar