Hittarecept.se

Matbloggstoppen

tisdag 21 maj 2013

Jordgubbspaj.


Provade en ny typ göra en ny typ av pajdeg med bovetemjöl för ett jämnare energivärde. Plus att det fortfarande är glutenfri gör inte den mycket sämre utan bara bättre, även fast protein mängden är lite väl låg.

50g 1dl bovetemjöl
100g kesella 1 %
20g smält smör
2 teskedar stevia
Nypa salt

Blanda allt ordentligt i en skål, placera i kylen i 30 minuter. Fördela i två lika stora delar ca 110g. Fördela i två formar.
Sätt igång ugnen på 180C.
Placera i ugnen i ca 15-20 minuter. Ta ut och låt svalna.

Per pajform.
Kalorier 337,7
protein 12,7
Kolhydrater 20,9
Fett 22,3

Jordgubbsfyllningen per paj.
50g kesella 1 %
50g jordgubbar
2 teskedar stevia
3 teskedar snabb gelatinpulvermix
1/2 dl vatten

Lägg allt i en kopp, använd en stavmixer, blanda till en jämn smet i ca 1 minut. Häll smeten i pajformen, placera i kylen i 2 timmar.

Sidnotering! Ni kan använda vilket casein protein ni vill. Enda anledningen till att jag använder Fairings är för att jag har så mycket kvar. Har fått höra av säkra källor att Fairing inte innehåller vad dem ska innehålla när det kommer till kasein protein.



Per paj.   
Kalorier 470,3
protein 36,7
Kolhydrater 27,5
Fett 22,8

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar