Hittarecept.se

Matbloggstoppen

tisdag 7 maj 2013

Chokladpaj. Protein/LCHF


Lekte vidare med pajerna och ändrade på innehållet i pajdegen och lekte ihop en ny smak.
Nästa gång ska jag prova göra en pajdeg med sesammjöl som jag hittade när jag surfade runt efter inspiration.

Pajdeg.
1dl 20g pofiber
1 matsked fiberhusk
100g kesella 1 %
20g smält smör
2 teskedar stevia
1/3 tesked örtsalt
1/3 tesked bakpulver
1/2 dl vatten

Blanda allt ordentligt, dela upp i två lika stora bitar, ca 115g var, speja en form ca 12cm diameter med oljespray, pressa ut degen jämnt över hela upp över kanterna. Ställ in den i kylen i 30 minuter.

Sätt igång ugnen på 180C.
Placera i ugnen i ca 20 minuter, ta ut och låt svalna.


För hela pajdegen.
Kalorier 522,5
Protein 23,2
Kolhydrater 8,4
Fett 43,8

Per styck.
Kalorier 261,3
Protein 11,6
Kolhydrater 4,2
Fett 21,9


Chokladkräm.

100g kesella 1 %
5g 2 teskedar kakao sockerfri
6 teskedar gelatinpulvermix
2 teskedar stevia
2dl vatten
10g hackad 70 % pistachio choklad

Lägg allt förutom pistachio chokladen i en kopp, använd en stavmixer, kör i ca 1 minut.
Dela upp smeten i båda pajformerna, ställ in dem i kylen i 2 timmar.
Servera med hackad pistachio choklad på toppen.



Per chokladpaj
Kalorier 390
Protein 31,5
Kolhydrater 9,1
Fett 25,1



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar