Hittarecept.se

Matbloggstoppen

måndag 6 maj 2013

Äpple och kanelpaj.


Lekte vidare med pajerna igår och ändrade på smaken samt bytte ut guarkänmjölet med gelatinpulvermix.


Pajdeg.
100g kesella 1 %
20g smält smör
2 teskedar stevia
1/3 tesked örtsalt

Blanda allt ordentligt, ställ in den i kylen i en timme.
Sätt igång ugnen på 180C.
Dela upp i två lika stora bitar, ca 106g var, speja en form ca 12cm diameter med oljespray, pressa ut degen jämnt över hela upp över kanterna.
Placera i ugnen i ca 20 minuter, ta ut och låt svalna.

För hela pajdegen.
Kalorier 699,1
Protein 29,9
Kolhydrater 7,8
Fett 64,8

Per styck.
Kalorier 349,6
Protein 15
Kolhydrater 3,9
Fett 32,4

Äpple kanelkräm 2 stycken pajer.
100g kesella 1 %
100g äpple
6 teskedar gelatinpulvermix
2 teskedar stevia
1/2 tesked kanel
1dl vatten

Lägg allt i en kopp, använd en stavmixer, kör i ca 1 minut.
Dela upp smeten i båda pajformerna, ställ in dem i kylen i 2 timmar.




Per äpple, kanelpaj.
Kalorier 450
Protein 29,8
Kolhydrater 12,1
Fett 33

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar