Hittarecept.se

Matbloggstoppen

torsdag 14 mars 2013

Ryggbiff, bakad potatis med morot och kronärtskocka röra.




 Blev en lätt och snabb lunch.  Jag har sagt det ofta och säger det igen. Har man en välfylld kyl med rikligt med grönsaker och en laddning bakade potatisar, ris, pasta eller vad det nu är ni brukar äta så blir livet mycket enklare.

180g ryggbiff
150g 1/2 bakad potatis
80g riven morot
80g riven kronärtskocka
1/2 hackad vitlök
3 kvistar timjan
5g kokosfett
Grillkrydda
Malen svartpeppar
Örtsalt
1,5dl vatten

Lått ryggbiffen ligga ute i rumstemperatur, krydda med grillkrydda.

Lägg morot, kronärtskockor, timjan, vitlök och vattnet i en gryta, låt det koka i ca 12 minuter till vattnet är ner kokt. Krydda med malen svartpeppar och örtsalt.     

När det är 8 minuter kvar stek ryggbiffen och bakpotatisen i kokosfett i ca 6-8 minuter, låt vila i ca 2 minuter.
Servera.




För hela.
Kalorier 279,4
Protein 44,4
Kolhydrater 41,9
Fett 12,6

Delat på två portioner
Kalorier 239,7
Protein 22,2
Kolhydrater 21
Fett 6,3

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar