Hittarecept.se

Matbloggstoppen

fredag 15 mars 2013

Lammstek, marinerad och lågtempad.




Fick en riktigt fin och saftig bit lammstek av Bulltofta kött.
Tänkte att för en gång skull så ska jag ta god tid och inte försöka hålla tillaga den så snabbt som möjligt. Älskar att tillaga mat på lägre temperaturer men det är inte alltid så smidigt när man behöver få i sig maten snabbt. Men ibland är det trevligt att lägga lite med tid och kärlek.

1kg lammstek.
1stor lök
4 vitlöksklyftor
1 liten chili
1 citron zest och saft (bara skalet inte den vita delen)
1/2 tesked vanilj
2 teskedar stevia
1 stor knippe mynta
2st lagerblad
1 tesked malen svartpeppar
3 teskedar örtsalt
1dl matlagningsvitvin

Lägg allt förutom lamm och vin i en matberedare, mixa allt till en puré. Lägg lammet med purén och vinet i en stekpåse. Placera i kylen i 48 timmar, vän den lite då och då.

Låter ni den ligga längre så blir det bättre, upp till 5 dagar.

Placera i ugnen på 55C eller om ni har en vanlig ugn som jag så mellan 50C och 75C i 8 timmar.
Ta ut och sila vätskan, koka ner till hälften sen red den. 

Ni har nu en riktigt fin och mör lammstek, som kommer att smälta i munnen och som ni kan använda till vad som helst.  



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar