Hittarecept.se

Matbloggstoppen

tisdag 19 mars 2013

Biff, Bea. Ryggbiff, blomkåls mos, rostade primörer, kesella bea.





Blev sugen på planka utan plankan.  Men så orkade jag inte slänga ihop min gamla kesella bea (se recept) utan gjorde en snabb version av den som passar fint till köttet.

Tid 20 minuter
 
200 ryggbiff
200g riven blomkål
40g 4st sparris
40g skivad morot
40g skivad palsternacka
5g kokosfett
10g smör
1 matsked svart balsamic vinäger
nypa stevia
Riven muskot
Grill krydda
Malen svartpeppar
Örtsalt
3dl vatten

Snabb kesella bea
40-80g kesella
1 tesked dragon
1 matsked vitvinsvinäger
Citron saft
1/3 tesked stevia
Nypa gurkmeja
Malen svartpeppar
Örtsalt
Vatten

Sätt på ugnen på 150C
Blanda allt till kesella bean smaksätt så det smakar så som du vill.

Koka blomkålen i 3dl vatten tills halva är vätskan är borta, tillsätt, smör, muskot, svartpeppar och örtsalt. Använd en stavmixer till en jämn mos.

Lägg grönsakerna med kokosfett, balsamic, stevia, svartpeppar och örtsalt i ugnen i 8 minuter.
Grilla ryggbiffen i ca 8-10 minuter.

Servera med 40g 2 matskedar kesella bea.






För hela.
Kalorier 502,8
Protein 54
Kolhydrater 18,1
Fett 22,1

Delat på två portioner.
Kalorier 251,4
Protein 27
Kolhydrater 9,1
Fett 11,1





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar