Hittarecept.se

Matbloggstoppen

söndag 10 mars 2013

Bakad lingon havregröt men vaniljfluff.



Kunde inte låta bli att leka vidare med denna riktigt goda frukostkaka.
Jag använder mig av guarkärnmjöl som är en ört till för redning. Jag älskar de för den kan användas i både varm och kall vätska, och kroppen tar inte upp den. Men ni behöver inte använda den i vaniljfluffen utan ni kan lika bra vara utan den ger bara en krämigare konsistens.

Receptet är till för en kaka men för era större män där ute så är nog 2 stycken helt perfekt.

Tid 20 minuter. 

40g 1dl fiberhavregryn
1tesked fiberhusk
1/2 tesked kanel
1/4 tesked vaniljpulver
1 tesked stevia
Nypa salt
55g 1 stort ägg
20g frysta lingon

Vaniljfluff

Sätt på ungen på 200C

Lägg allt till fluffen i en skål, vispa i 1 minut med en el-visp, ställ in i kylen.

Blanda allt till havregröten. Spraya en ramekin eller muffinsform med oljespray. Lägg i smeten,
Placera i ugnen i 12 minuter. 
Servera med vaniljfluff.



Utan vaniljfluff
Kalorier 243,4
Protein 12,6
Kolhydrater 26
Fett 8,4

Med vaniljfluff.
Kalorier 348,4
Protein 37,6
Kolhydrater 26,6
Fett 8,9
    

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar