Hittarecept.se

Matbloggstoppen

lördag 9 mars 2013

Bakad kanel havregröt med vaniljkräm på skyr.




Jag och en vän pratade om olika idéer till en meny till ett projekt vi har på gång. Vi började prata om bakad havregröt och jag hittade direkt lite inspiration från http://www.tasty-health.se när jag gjorde en snabbsök. 
 
Denna kaka passar perfekt till frukosten och den tar inte lång tid att tillaga. Jag funderar även på om man kan blanda ihop en hel smet och förbereda ett helt gäng sen antingen frysa eller kyla dem och ta ut vad man behöver för dagen och baka av dem.
Receptet är till för en kaka men för era större män där ute så är nog 2 stycken helt perfekt.

Tid 20 minuter. 
40g 1dl fiberhavregryn
1tesked fiberhusk
1/2 tesked kanel
1/4 tesked vaniljpulver
1 tesked stevia
Nypa salt
55g 1 stort ägg

Kräm
80g skyr
10g 2 matskedar vanilj caseinpulver (fairing sloowpro)


Sätt på ungen på 200C

Blanda allt till havregröten. Spraya en ramekin eller muffinsform med oljespray. Lägg i hela smeten.
Placera i ugnen i 12 minuter. 

Blanda krämen och servera.



Utan kräm.
Kalorier 232
Protein 12,3
Kolhydrater 23,8
Fett 8,3

Med kräm.
Kalorier 315,1
Protein 35
Kolhydrater 28
Fett 8,7

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar