Hittarecept.se

Matbloggstoppen

söndag 10 mars 2013

Bakad hallon havregröt men vaniljfluff.




Kunde inte låta bli att leka vidare med denna riktigt goda frukostkaka så jag säger tack igen till http://www.tasty-health.se för inspirationen. Som jag alltid brukar säga så ska man inte följa ett recept rakt av utan se det som en inspiration och göra om det till vad som passar just dig.

Jag använder mig av guarkärnmjöl som är en ört till för redning. Jag älskar de för den kan användas i både varm och kall vätska, och kroppen tar inte upp den. Men ni behöver inte använda den i vaniljfluffen utan ni kan lika bra vara utan den ger bara en krämigare konsistens.

Receptet är till för en kaka men för era större män där ute så är nog 2 stycken helt perfekt.

Tid 20 minuter. 

40g 1dl fiberhavregryn
1tesked fiberhusk
1/4 tesked vaniljpulver
1 tesked stevia
Nypa salt
55g 1 stort ägg
20g ca 8st frysta hallon

Vaniljfluff

Sätt på ungen på 200C

Lägg allt till fluffen i en skål, vispa i 1 minut med en el-visp, ställ in i kylen.

Blanda allt till havregröten förutom hallonen. Spraya en ramekin eller muffinsform med oljespray. Lägg i halva smeten, lägg i dom flesta hallonen, toppa med resten av smeten och till sist några hallon på toppen.
Placera i ugnen i 13 minuter. 
Servera med vaniljfluff.




Utan vaniljfluff
Kalorier 239,5
Protein 12,5
Kolhydrater 24,9
Fett 8,4

Med vaniljfluff.
Kalorier 344,5
Protein 37,5
Kolhydrater 25,5
Fett 8,9
    

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar