Hittarecept.se

Matbloggstoppen

torsdag 28 februari 2013

Jordgubbs och lakrits cheesecake.




Blev sugen på något snabbt och gott. Receptet är till för två portioner eller en stor.

100g philadephia extra light 5 %
1st stor tärnad jordgubbe
1/4 tesked lakritspulver
1-2 matsked vatten

Basen
30g hackade dadlar
5g smör
Nypa ingefära pulver  

Lägg som hör till basen i en blender, kör i ca 2 minuter, använd en ring eller något liknande och forma en eller två bottnar på ett fat eller en tallrik. Placera i kylen i någon minut.

Rör ihop allt som hör till cheesecaken förutom jordgubbarna till en jämn smet. Bred smeten över basen, placera dem tärnade jordgubbarna på toppen. Vill ni så kan ni placera dem i kylen igen i nån timme men det går lika bra att äta den direkt.



För hela.
Kalorier 644,4
Protein 43,8
Kolhydrater 12,4
Fett 47,1

Delat på två portioner.
Kalorier 322,2
Protein 21,7
Kolhydrater 6,2
Fett 23,6


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar