Hittarecept.se

Matbloggstoppen

fredag 15 februari 2013

Högrev, chili, pumpagryta. ”Veckans matlåda”




Då var vi tillbaka med veckans matlåda, denna gång ska jag försöka att göra matlådor med andra protein källor än kyckling. Jag använder mig av en bilig köttbit idag, högrev.
 
Med en tryckkokare så tar det inte mer än 1 timme annars kan det ta halva dagen i en vanlig gryta. Använder ni en vanlig gryta får ni tillägga 2-3dl vatten och 4-5 timmar på tillagningstiden. 

Se till att tärna potatisen och pumpan i ca 1/2 cm storlek.

Tid 1 timme

1kg tärnad och det mesta av fettet borttaget högrev
1kg tärnad potatis
500g tärnad pumpa
200g hackad lök
3st hackad vitlöks
1 tum stor hackad ingefära
1-2 hackad chili
1st lagerblad
1dl matlagningsrödvin 1 % (Ica)
Malen svartpeppar
2-3 teskedar örtsalt

Lägg lök, vitlök, ingefära, chili, lagerblad och högrev i en tryckkokare, sätt på värmen, när det börjar fräsa, sätt på locket. låt stå på högvärme i 5minuter, sänk värmen till medel låt stå i ytterligare 25 minuter.

Under tiden, kan ni tärna potatisen och pumpan.

Ta av locket och blanda i potatis, pumpa och rödvin, sätt på locket, låt stå på högvärme i 20 minuter.
Krydda med malen svartpeppar och örtsalt.

Låter ni den stå till nästa dag så gifter sig smakerna bättre men den är lika god att äta direkt.

Dela upp gryta i portioner. vill ni ha för fem dagar blir det ca 560g per portion. Ni damer som vill ha mindre storlek på era portioner kan dela upp den i 10 portioner 280g per portion.




För hela.
Kalorier 2461
Protein 220,4
Kolhydrater 197,8
Fett 80,7

Per portion delat på 5 portioner.
Kalorier 492,2
Protein 44,08
Kolhydrater 39,6
Fett 16,1

Per portion delat på 10 portioner
Kalorier 246,1
Protein 22
Kolhydrater 19,8
Fett 8,1


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar