Hittarecept.se

Matbloggstoppen

måndag 17 december 2012

Protein pepparkakor.



Trodde verkligen att jag misslyckats igen med att göra en proteinpepparkaka men så visade det sig efter att när dem hade legat köksbordet och torkat i en dag så var dem så där perfekt knapriga som pepparkakor ska vara.


3 matskedar pepparkaka krydda
1 matsked fiberhusk
Nypa salt
2 teskedar stevia
2 matskedar citronsaft
30g rumstempererat smör
0,5 - 1dl vatten

Lägg allt i en matberedare och blanda allt till en deg, tillsätt lite extra vatten om det behövs.
Rulla till en cylinder, ställ in i kylskåpet och låt stå i några timmar. 

Ta ut och rulla ut degen med en kavel, pudra bordet med mandelmjöl om det behövs. Tryck ut pepparkakorna med en form.

Baka i en förvärmd ugn på 180C i ca 10- 15 minuter. Ta ut och låt stå i allt från några timmar till en dag tills dem blivit så krispiga som ni vill ha dem.



För hela.
Kalorier 923,2
Protein 77,3
Kolhydrater 8,2
Fett 64,7

Per 100 gram
Kalorier 104,9
Protein 40,7
Kolhydrater 4,3
Fett 34,1

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar