Hittarecept.se

Matbloggstoppen

tisdag 25 december 2012

Mjuk pepparkaksrullad med saffrankräm.




Jag är nog av dem få som är glad att julen är över, för julsmaker är inte riktigt min favorit. Men jag kände att jag skulle leka fram en julkaka bara för att jag kan.

Basen.
20g 1st äggula
120g 4st äggvitor
1 matsked stevia
2 matskedar fiberhusk
3 matskedar pepparkakskrydda
1/2 tesked bakpulver
1-3 matskedar vatten

Krämen.
200g skyr vanilj
3-5g saffran
2 teskedar stevia

Sätt igång ugnen på 160C.

Vispa äggvita och stevia med el-visp tills ni kan vända skålen upp och ner.

Vispa resten till en smet, rör ner äggvitan i smeten. Låt stå i 15 minuter. Bred ut smeten på en bakplåt med bakplåtspapper, ca 1/2 cm tjockt.
Placera i ugnen i ca 15 minuter. Ta ut och låt svalna.

Blanda krämen, bred den jämt över basen. Ta ena änden, knip ihop den sen rulla över till andra sidan med hjälp av bakplåtspappret. Placera i kylen i en dag.



Per 100g
Kalorier 129,1
Protein 17,9
Kolhydrater 6,4
Fett 3,6

Per styck delat på 10st.
Kalorier 53
Protein 7,3
Kolhydrater 2,6
Fett 1,5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar