Hittarecept.se

Matbloggstoppen

lördag 17 november 2012

Ryggbiff med grillad sparris, blomkål och kantarellrisotto.



Fick en syn efter det hårda gympasset ikväll att vad om jag gör så istället för så kan det bli sååååå gott.
Ja, precis jag yrade. För jag tänkte att jag var tvungen att försöka leka ihop en blomkålsrisotto med kantareller och till det grillad ryggbiff och sparris.

Tid 20 minuter.

180g ryggbiff
100g riven blomkål
20g hackad lök
1/2 hackad vitlök
50g 5st sparris
50g riven kantarell
30g parmesan
1/2 dl matlagningsvitvin 1 %
1/2 dl vatten
1 tesked flytande kycklingfond
5g kokosfett
Malen svartpeppar
Örtsalt  

Låt ryggbiffen stå ute i rumstemperatur en stund, krydda med svartpeppar och örtsalt.

Värm en gryta med kokosfett, fräs kantarellerna i ca 30 sekunder, lägg dem åt sidan.
Fräs lök och vitlök i samma gryta i ca 30 sekunder, lägg i blomkålen och vitvin, låt den koka ner till hälften, häll i vatten och kycklingfond, koka ner till nästan all vätska är borta. Ha i parmesan till den får rätt konsistens, avsluta med svartpeppar och örtsalt   

När ni häller i vatten i blomkålen så börja grilla sparrisen och ryggbiffen i ca 8-10 minuter. Låt ryggbiffen vila åt sidan en stund innan ni serverar den.




För hela
Kalorier 469,6
Protein 55,9
Kolhydrater 10,2
Fett 21,7

Delat på två rätter.
Kalorier 234,8
Protein 28
Kolhydrater 5,1
Fett 10,9


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar