Hittarecept.se

Matbloggstoppen

tisdag 13 november 2012

Lussebullar, lowcarb, bombad med protein.



 Så är det snart tid för att njuta av dessa ljuvligt goda lussebullar så självklart så var jag tvungen att leka om dem till den syndarfria versionen. 


Så vad sägs om synda sunt protein lussebullar som smakar nästan precis som riktiga. 

Tänk på att det är skillnad på kokosmjöl beroende på vilket märke man använder. Jag har provat tre olika märken och dem skiljer sig en hel del i energivärde och vilka egenskaper dem får när man bakar med dem.
Tex superfruit har hela 335kcal per 100g medan raw food shop´s har bara 187kcal per 100g. Har bara använt mig av raw food shops en gång men den verkar vara bäst, plus att den innehåller ett bättre näringsvärde.

Jag skrev 2-3 teskedar stevia pga många vill ha sötare medan andra som tex jag själv inte vill ha riktigt lika söta lussebullar. Själv tycker jag det räcker med 2 teskedar medan några av mina provsmakare inte tycker den är tillräckligt söt.


Tid 5 minuter, plus 20 minuter plus 20 minuter.
150g 4st äggvitor
20g 1st äggula
100g kesella 1 %
100g 1dl Milda mini mat 7 %
6 matskedar fiber husk
2 teskedar bakpulver
30g 2påsar saffran
Liten nya salt

Blanda allt det torra i en skål.

Vispa äggvita och stevia tills äggvitan är riktigt hård. 

Vispa äggula, kesella och milda mini mat till en jämn kräm, rör i krämen i dem torra ingredienserna, rör i äggvitan tills allt blir en jämn smet.

Låt stå i ca 20 minuter.

Sätt igång ugnen på 160C.

Rulla sedan 10 stycken 50 grams smala korvar, forma till dem i ändarna, så som alla lussekatter bör snurras. Pensla med lite vispad äggula.    

Placera i ugnen i ca 20 minuter. 



Per 100g
Kalorier 155
Protein 15,6
Kolhydrater 3,7
Fett 8,7

Per st delat på 10st, 50g.
Kalorier 79
Protein 8
Kolhydrater 1,9
Fett 4,4


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar