Hittarecept.se

Matbloggstoppen

torsdag 8 november 2012

Högrev med pumpa. Lågtempad.




Fick en riktigt saftig bit högrev från Bulltofta kött som jag bara var tvungen att lägga i stekpåsen med pumpa och annat gott och placera den i ugnen på 75C i 6 timmar. 
 
Högreven sitter mellan entrecote och hals och är ett utmärkt kokkött men kan också användas som stek. Högreven är smakrik och relativt fet och är också populär att mala för att få en lite extra smakrik färs. Ur högreven kan man också stycka den så kallade högrevskärnan som i princip är lika bra som entrecoten men till ett betydligt bättre pris.

800g hel bit av högrev
500g 1st tärnad pumpa
30g pumpa frön från pumpan rostade
200g hackad lök
2st hackade vitlöksklyftor
2 teskedar chili flingor
2st lagerblad
1 matsked rosmarin
1 tesked rosepeppar
2dl matlagnings rödvin 1 % (Ica)
1dl citronsaft
2 teskedar malen svartpeppar
3 teskedar örtsalt

Vispa ihop guarkärnmjöl med rödvin och citronsaft.
Rosta pumpa fröna i ca 5 minuter, låt dom svalna sen kör dem i mixern och lägg dem  i en stekpåse med resten av ingredienserna.
Placera i ugnen på 75C i 6 timmar. Ta ut och låt det svalna, skär sen köttet i 4 lika stora delar.
100g rått kött blir ca 70g kokt. 200g rått kött blir ca 140g kokt.




För hela.
Kalorier 1958,1
Protein 164
Kolhydrater 50,2
Fett 118,8

Delat på 2 portioner.
Kalorier 979,1
Protein 82
Kolhydrater 25,1
Fett 59,4

Delat på 4 portioner.
Kalorier 489,5
Protein 41
Kolhydrater 12,6
Fett 29,7

Delat på 6 portioner. (1*)
Kalorier 244,8
Protein 20,5
Kolhydrater 6,3
Fett 14,9

Serverings förslag.



1/6 dels portion med 30g bulgur. (1*)
Kalorier 305,7
Protein 24,2
Kolhydrater 26,8
Fett 15,3


1/6 dels portion med 150g bakpotatis. (1*)
Kalorier 381,6
Protein 23,1
Kolhydrater 41,7
Fett 15,1

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar