Hittarecept.se

Matbloggstoppen

onsdag 28 december 2011

Ryggbiff med skivad rostad potatis, rostad blomkål och kesella bearnaise.


Det finns inget bättre än en helt vanlig grillad ryggbiff med rostad potatis och en bea. Så enkelt och gott, men så brukar bearnaisen bli boven i dramat pga denna kolesterol bomb, men nu kan det inte bli enklare att synda sunt.

160gr 1st ryggbiff
150gr 4st skivade nypotatisar
60gr 4st blomkål bitar
5gr kokosfett
5gr 1 matsked olivolja
1/2 tesked av min egen grillkrydda (eller vanlig grillkrydda)
Malen svartpeppar
Havs salt

Ta ut ryggbiffen och låt den stå i rumstemperatur, krydda på båda sidorna med havssalt och malen svartpeppar.
Börja med att koka den skivade potatisen i ca 10 minuter, lägg i blomkålen dem sista 2minuterna. Sila av vattnet och lägg allt på en plåt eller stekpanna. Blanda i kokosfettet med potatisen och häll olivoljan över blomkålen, krydda med grillkrydda och placera i en förvärmd ugn på 180C i ca 8minuter.

Sätt igång grillpannan eller en vanlig stekpanna och stek ryggbiffen i ca 3-4 minuter, ta av och vila ca 1-2 minuter sen servera med allt.





För hela rätten
Kalorier 465,1
Protein 43,8
Kolhydrater 27,7
Fett 19

Delat på två personer.
Kalorier 232,6
Protein 21,9
Kolhydrater 13,9
Fett 9,5




1 kommentar: