Hittarecept.se

Matbloggstoppen

tisdag 27 december 2011

Lax med lins, rödkål och pumpa sallad och vitlökskräm.


Så äntligen börjar det kila i fingrarna sen operationen, mest dels för att jag inte behöver ta smärtstillande som har fått mig så seg. Smög in på gymmet och myste en timme på crosstrainern för att se om stygnen höll och så klart efter ett pass så börjar lekstugan där uppe på knoppen gå i hög fart. Sen har jag inte lekt i köket på en evighet känns det som så idéerna bara flödar och jag vet som vanligt inte riktigt vad som hände här men gott blev det. 

Har även beställt en ny kamera som ska vara perfekt för att ta matbilder så snart kommer även bilderna ha samma kvalitet som maten. ”ler”

140gr lax tärnad
40gr 1/2 dl röda linser
40gr strimlad rödkål
40gr tärnad pumpa
5gr 1matsked olivolja
1 matsked vitvinsvinäger
5gr 1 tesked honung
1/3 dels tesked samba olek
Örtsalt
Malen svartpeppar
2dl vatten

Vitlökskräm
20gr 1 matsked kesella 1 %
20gr 1 matsked fettfri majonnäs
1/2 tesked vitlökspulver

Börja salta laxen med 1 tesked örtsalt och lägg dem på en pappersduk. Sätt igång ugnen på 200C.
Koka linserna med 2dl vatten på medel värme i ca 15minuter.

Lägg rödkål, pumpa, olivolja, vitvinsvinäger, honung, sambaolek, malen svartpeppar och en nypa örtsalt i ugnen i ca 10minuter tills pumpan är mjuk. Lägg lax bitarna ovanpå och placera i ugnen igen sänk värmen till 150 i ca 5 minuter. 

Blanda vitlökskrämen. När linserna är klara vattnet bort kokt så ta av den från värmen.
Ta ut laxen och rödkålsmixen avlägsna laxen och blanda i rödkålsmixen med linserna sen placera allt på en tallrik med vitlökskrämen.





För hela rätten
Kalorier 497,1
Protein 39
Kolhydrater 31,2
Fett 22,7

Delat på två personer.
Kalorier 248,6
Protein 19,5
Kolhydrater 15,6
Fett 11,4







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar