Hittarecept.se

Matbloggstoppen

måndag 5 december 2011

Kyckling rostad med senap och rotfrukter.


Så till ännu en min serie, ” allt i en gryta, lat rätter”. Kände att det var ett tag sen jag hade rostade rotfrukter, vilket är så gott. 

Tänk på om ni klyftar potatisen och rotfrukterna en aning tunnare ca 1/2 cm tjocka så går det snabbare att tillaga.

150gr kyckling bröst
100gr 2st medel stora nypotatisar klyftade
50gr 1 liten morot klyftad
50gr palsternacka klyftad
50gr rotselleri klyftad
30gr 1/2 rödlök klyftad
10gr 1 matsked kokosfett
10gr 1 matsked grov senap
2 teskedar av min egen grillkrydda (eller vanlig grillkrydda)
1 matsked vitvinsvinäger
1 matsked flytande grönsaksfond
2 matskedar citronjuice

Sätt igång ugnen på 150C grill.

Lägg alla grönsakerna i en skål, blanda halva kokosfettet med senap, vinäger, grönsaksfonden och grillkryddan i en kopp, Sen blanda i mixen med grönsakerna. 

Värm en stekpanna med andra halva av kokosfettet och stek kyckling ca 1minut på varje sida. Lyft ut kycklingen och lägg i grönsakerna sen lägg kyckling ovanpå allt. 

Ställ in i ugnen i ca 20-25 minuter. Ta ut och häll över citronjuicen. 





För hela rätten.
Kalorier 442,1
Protein 37,1
Kolhydrater 33,4
Fett 16,1

Delat på två personer.
Kalorier 221,1
Protein 18,7
Kolhydrater 16,7
Fett 8,1




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar