Hittarecept.se

Matbloggstoppen

tisdag 6 december 2011

Keso med sockerfrisylt, tranbär, solrosfrön och linfrön.

Detta är mitt mellanmål varje dag mellan 11-12. Den innehåller mycket med protein, lite kolhydrater och lagom med nyttigtfett.  Och med den söta sockerfria sylten så tar det bort lite av sötsuget som kan dyka upp mellan frukost och lunch eller mellan lunch och middag för detta mellanmål kan ni passa in när som helt på dagen ni känner att ni behöver en lätt måltid. 


Ska vi verkligen gå vidare så skulle en denna rätt med en skiva grovbröd även vara en lätt lunch för er damer, även om jag föredrar lagad varm mat till lunch och middag. Till er byggare som känner att ni måste äta något innan ni lägger er så är den även helt perfekt till det. 

Ni kan byta hallonsylten mot jordgubbssylt, lingonsylt eller äppelmos, Önos har sockerfria produkter som finns på willy´s och dem flesta butiken ICA har även en egen produkt kallad ”Gott liv”.

250gr keso
20gr 1 matsked sockerfri sylt
5gr 1 matsked solrosfrön
10gr 1 matsked tranbär
5gr 1 matsked krossade linfrön

Blanda allt och njut. Den smakar bäst när keson fått stå ute en liten stund så den inte är kylskåps kall. 




För hela rätten.
Kalorier 313,8
Protein 33,2
Kolhydrater 12,8
Fett 14,2

Delat på två personer, eller till er damer.
Kalorier 156,9
Protein 16,6
Kolhydrater 6,4
Fett 7,1




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar