Hittarecept.se

Matbloggstoppen

torsdag 23 juni 2011

Vanilj pudding med mandel krumbel och balsamico stekt ananas.

Många rätter kommer kockar på genom misstag när dom ska laga något annat. Hehe nu ska jag inte avslöja vad jag tänkt göra men ni kommer nog på det ändå. Tänkte först inte lägga upp den men den va så söt och krämigt god att jag till och med åt båda två på en gång.

50gr philadephia 5%
30gr 1dl protein pulver vanilj
50gr äggvita
2gr gelatin pulvermix

20gr mandelmjöl
10gr havregryn
10gr 1 matsked honung
5gr becel smör

80gr ananas
5gr halv matsked honung
1 matsked baslamico vinäger

Vispa äggvitan och gelatin pulvermixen tills den blir hård. Blanda philadephian och protein pulvret för hand tills det blir en jämn smet. Rör i äggvitan i smeten och sätt in den i kylen.

Rosta mandelmjölet och havregrynen i en stek panna tills dem blir gyllene bruna. Ta av den från värmen och häll i honung och becel. Dela upp mixen i två och lägg dem i två skålar som ni lagt plast film i. Fördela vanilj puddingen över mandel mixen och ställ dem i kylen.

 Lägg ananasen i en varm panna med honung och balsamico vinägern. Lått den reducera vätskan till den är helt borta sen lägg den på en tallrik i kylen för att svalna.

När ni serverar så lägg en tallrik ovan på skålen sen vänd den upp och ner sen låt puddingen falla ner på tallriken, lägg över ananasen ovanpå.
Per servering delat på två
Kalorier 233,3
Protein 19,9
Kolhydrater 17,7
Fett 8,9

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar