Hittarecept.se

Matbloggstoppen

torsdag 23 juni 2011

Tiny bar med kokosflingor.

Här kommer efterföljaren av "Tiny bar" Den här versionen är godare men har har lite mer fett och en smula mindre protein.

200gr choklad protein
100gr soya protein
100gr havregryn
100gr soya flingor
50gr becel
30gr jordnötssmör
100gr torkad mjölk
200ml granatäpple juice
20gr kakao
2 matskedar canderel
nypa salt
1 påse gelatin mix
1 dl vatten
60gr rostade kokosflingor

Blanda choklad protein, soya protein, havregryn, 100gr soya flingor, becel, jorndnötssmör, kakao och canderel i en köks mixer. I en annan skål vipsar du upp med en elvisp i 1 minut den torkade mjölken med gelatin mixen, granatäpple juicen och vattnet! Häll i mixen i den torra och låt mixerna göra jobbet för det är en hård blandad mix, låt den köra i ca 5 minuter. Täck en form men folie och pressa ner degen ner i formen, du behöver fukta händerna med vatten så går det lättare! Avsluta med att täcka över med ca 30gr kokosflingor. Låt den sen stå i kylen för att stelna. Ta ut den och vänd på hela kakan, ta bort folien och fukta baksidan med lite vatten, täck över med resten av kokosflingorna. Lägg tillbaka hela kakan i kylen igen och låt den stå till nästa dag!
Ta ut och lägg den på en skärbräda och med en varm kniv som ni doppar i varm vatten,dela den i 18 bitar ca 55gr vardera.

Jag har märkt att dom håller ca 1 veckan i kylen innan dom blir dåliga, så jag fryser ner dem och det tar bara ca 30 minuter för dem att tina eller 30sekunder i micron räcker för att dom är lika goda halv varma.


Kalorier 172,3
Protein 21,5
Kolhydrater 8,5
Fett 7

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar