Hittarecept.se

Matbloggstoppen

torsdag 23 juni 2011

Kokt lax med råris, brocollie och curry sås.

Så är det tid för veckans lax. Funderade på vad jag skulle laga idag och kom att tänka på vad jag och ena kocken pratade om häromdagen. Att pochera lax i court boullion är inget som man hör om nu för tiden men det är så gott och nyttigt. Pochera betyder att små koka, Först tar ni vätskan till kok punkten sen sänker ni värmen så den bara små puttrar.

50gr råris
150gr lax
70gr broccoli 30gr blomma + 40gr stam
2dl court boullion Se recept
1/2 dl mat extra 5%
1 tesked curry
örtsalt
peppar


Börja med att koka råriset med 2,5 dl vatten i ca 15minuter. Lägg laxen i en kastrull och häll över court boullion, låt den små koka i ca 8 minuter med brocollie blommorna i. När laxen är färdig ta ut den och broccolin och lägg dem på en talrik. Höj värmen och koka ner vätskan tills det är ca en halv till en dl kvar, häll i matextra och curry och koka ner den ytterligare lite till. Krydda med örtsalt och peppar! Ta av riset när vätskan har kokats bort och krydda med örtsalt och peppar.



Kalorier 508,5
Protein 35,3
Kolhydrater 40,1
Fett 21,7

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar